ΔΙΠΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ ποτήρι λάδι
  • 850 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 8 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1 κ.σ. σόδα
  • μέλι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνετε όλα τα υλικά (αλεύρι, αυγά, σόδα, λάδι, ξύσμα) και
αφήνετε την ζύμη για 1 ώρα. Κόβετε την ζύμη σε μικρά κομμάτια και
τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα με τον πλάστη. Κόβετε τα φύλλα σε
λωρίδες 15 x 4 περίπου εκατοστά, τα διπλώνετε σε ρολό και
τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Περιχύνετε
με  μέλι και καρυδόψιχα.

Top