ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φλούδες κίτρου
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα κίτρα και τα τρίβετε ελαφρά με τον τρίφτη. Τα
ξεφλουδίζετε και κόβετε τις φλούδες σε λεπτές φέτες όπως το κυδώνι.
Βράζετε τις φλούδες τρεις φορές από (5΄ περίπου) λίγα λεπτά την
κάθε φορά, αλλάζοντας το νερό (πάντα ζεστό) για να μαλακώσουν και
να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζετε για δύο ημέρες σε βαθύ
σκεύος με νερό, το οποίο αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες. Αφού περάσουν οι
δύο μέρες τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με πετσέτα. Βράζετε τη
ζάχαρη με το νερό για 5΄ και προσθέτετε τις φλούδες του κίτρου.
Αφήνετε για λίγο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την
επόμενη μέρα ξαναβράζετε το μείγμα μέχρι να δέσει και στο τέλος
προσθέτετε το χυμό λεμονιού.

ΣΗΜ: Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται το γλυκό
λεμόνι (στις ίδιες αναλογίες).

Top