ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο (1.000-1.200 γρ.)
  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε
κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά τις ντομάτες και τον πελτέ, αλάτι
και πιπέρι. Συμπληρώνετε νερό και το αφήνετε να βράσει. Όταν είναι
έτοιμο το βγάζετε. Σουρώνετε το ζωμό και το βάζετε πάλι στην
κατσαρόλα να πάρει βράση. Ρίχνετε το ρύζι στο ζωμό. Υπολογίστε
2½φλ. ζωμό για 1φλ ρύζι. Το ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα. Το
αφήνετε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του. Σερβίρετε το πιλάφι
μαζί με το κοτόπουλο.

Top