ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι περίπου 2 κιλά κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτί ολόκληρα ντοματάκια πολτοποιημένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 2 καρότα σε κύβους
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κουνέλι μέχρι να
ροδοκοκκινήσει. Κατόπιν προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα
αφήνετε μέχρι να μαραθούν καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να
ελαττωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες
ντομάτες, τα καρότα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτετε με
νερό το κουνέλι και το αφήνετε να βράσει με κλειστή κατσαρόλα για
περίπου 1 ώρα. 

Top