ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 1½ κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. πελτέ
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1½  φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 10-12 γαρύφαλλα
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά το κουνέλι και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ με τα
φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, το σκόρδο, τους
κόκκους πιπέρι, το δενδρολίβανο, λίγο αλάτι, κρασί και ξίδι.
Αφήνετε για 12 ώρες. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το
κουνέλι να ροδίσει καλά. Το βγάζετε και το τοποθετείτε σε μία
μεγάλη κατσαρόλα. Σουρώνετε το ελαιόλαδο που τηγανίσατε το κρέας
και σ’αυτό σοτάρετε τα κρεμμύδια ολόκληρα. Τοποθετείτε και τα
κρεμμύδια στη κατσαρόλα και την βάζετε σε θερμοκρασία μέτρια προς
το χαμηλό. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ στο λάδι του τηγανιού και το
μεταφέρετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να δέσουν τα
υλικά για 2΄- 3΄, μετακινώντας την κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύετε.
Σβήνετε με την μαρινάδα και προσθέτετε 1½ φλ. ζεστό νερό. Αφήνετε
να σιγοβράσει το φαγητό για 40΄ μέχρι να γίνει το κουνέλι και να
μελώσει η σάλτσα.

Top