Κρουασάν

Είδος γλυκίσματος, σε σχήμα μισοφέγγαρου, φτιαγμένο με βούτυρο,
μαγιά, αλεύρι και γάλα και ψημένο ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρεται ζεστό και αποτελεί μέρος του παραδοσιακού γαλλικού
προγεύματος. Τα κρουασάν μπορούν να φαγωθούν είτε σκέτα είναι
ανοιγμένα και γεμισμένα με βούτυρο και μαρμελάδα. Μπορούν να
γεμιστούν επίσης με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια ή κοτόπουλο.

Η ιστορία του μεγάλη, μας πηγαίνει στο 1869 όταν οι Τούρκοι
πολιορκούσαν την Βιέννη και προσπαθούσαν να την καταλάβουν.
Σκάβοντας λαγούμια έγιναν αντιληπτοί από τους αρτοποιούς που
δούλευαν την νύχτα και ειδοποίησαν τον στρατό τους. Έτσι απέτρεψαν
τους Τούρκους. Ο αυτοκράτορας της Αυστρίας  μετά τους τίτλους
που τους έδωσε, τους έδωσε και το δικαίωμα να φτιάξουν ένα γλυκό
ψωμί σε σχήμα ημισέληνου. Έτσι γεννήθηκε το κρουασάν.

Πολλές οι εκδοχές για την ιστορία του κρουασάν.

Top