ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πολύ μικρή μαρίδα ή αθερίνα
- λίγο αλεύρι
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα ψαράκια και τα αλατίζετε. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι
μισή ωρίτσα και στη συνέχεια τα αλευρώνετε. Βάζετε στο τηγάνι λίγο
λάδι (περίπου ½ δάχτυλο) και όταν ζεσταθεί, αραδιάζετε τα ψαράκια
κοντά-κοντά. Με γρήγορες κινήσεις στρώνετε από πάνω το κρεμμύδι.
Όταν τηγανιστούν τα ψαράκια από κάτω (ελέγχετε ανασηκώνοντας με
πιρούνι – πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), το γυρίζετε όλα
μαζί με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός καπακιού, όπως κάνετε για την
ομελέτα και το ξαναβάζετε στο τηγάνι να ψηθεί και από την πλευρά
του κρεμμυδιού.