ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. μανιτάρια
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε το μοσχάρι με 70 ml λάδι, σε μέτρια
θερμοκρασίαγια 2΄-3΄. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι.
Σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμισθεί και ρίξτε τις
ντομάτες. Όταν πάρουν 2-3 βράσεις προσθέστε ζεστό νερό και
αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 60΄ χαμηλώνοντας την
θερμοκρασία. Ρίχνετε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια και αφήνετε για
20΄-30′ να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αν η σάλτσα δεν
είναι δεμένη διαλύετε 1 κ.γ. κορν-φλάουερ σε ένα τέταρτο φλιτζανιού
κρύο νερό. Το προσθέτετε στο φαγητό ανακατεύοντας απαλά και
αφήνοντας 5΄-7΄ να σιγοβράσει. Πασπαλίζετε με το τριμμένο
μαϊντανό. Σερβίρετε με πουρέ ή σπαγγέτι.