ΜΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

  • 400 γρ. βερίκοκα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη στο μίξερ για
    2΄-3΄ περίπου
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • 3 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 120  ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟ: Βάζετε τις ζελατίνες σε ένα
μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 5΄ να
μαλακώσουν. Πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο μπλέντερ. Σε μία μέτρια
κατσαρόλα ρίχνετε το 1/3 από τον πολτό βερίκοκου με τη ζάχαρη και
τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1΄-2΄, μέχρι να λιώσει η
ζάχαρη. Στύβετε με τα χέρια σας τις ζελατίνες, τις προσθέτετε στην
κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκου και αποσύρετε από τη
φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνετε την
κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και
αφήνετε τη μους στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σφίξει και να
κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε
τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και
τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι η
θερμοκρασία να φτάσει τους 82οC. Ελέγχετε με θερμόμετρο
ζαχαροπλαστικής, αν δεν έχετε αποσύρετε από τη φωτιά λίγο πριν η
κρέμα αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με
μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί μια λεία και
ομοιογενής κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Βάζετε σε ποτήρια τριμμένο μπισκότο
(προαιρετικά). Τα γεμίζετε με τη μους βερίκοκο, περιχύνετε με την
κρέμα σοκολάτας και σερβίρετε.

Top