ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • 2 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες (1-2 εκ. περίπου)
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες (1-2 εκ.)
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες (1-2 εκ.)
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα παϊδάκια. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε
το ελαιόλαδο με το λεμόνι το αλάτι και το θυμάρι. Βάζετε τα
παϊδάκια σε ένα βαθύ μπολ και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο.
Ανακατεύετε με τα χέρια σας καλά. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και
τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Κόβετε, πλένετε και
στραγγίζετε τα λαχανικά. Τα βάζετε σε ένα ταψί και προσθέτετε το
αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το κρασί. Τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους
200οC για 1 ώρα. περίπου. Μετά την 1 ώρα ανακατεύετε τα
λαχανικά και απλώνετε το κρέας. Ψήνετε για 25΄-30΄ περίπου μέχρι να
ροδίσουν τα παϊδάκια. Πασπαλίζετε με βασιλικό και αποσύρετε το
φαγητό από το φούρνο. Αφήνετε για 10΄ να πέσει η θερμοκρασία και
σερβίρετε.

Top