ΥΛΙΚΑ
- 3 κιλά γάλα πρόβειο
- 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και χονδρό
- 750 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- κανέλα
- 1 φύλλο για πίτες ή 3 φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε το φύλλο χειροποίητο. Βουτυρώνετε ένα ταψί,
στρώνετε το φύλλο και το πασπαλίζετε με ζάχαρη και
κανέλα. Φτιάχνετε την κρέμα. Ζεσταίνετε το γάλα και
ρίχνετε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη
κουτάλα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Χτυπάτε τα αυγά και μαζί με
τις βανίλιες, τα ρίχνετε στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο
ανοιγμένο φύλλο, πασπαλίζεται με ζάχαρη, κανέλα και ψήνετε για 1
ώρα στους 200οC.