ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. ραβιόλια
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 10 φύλλα φρέκο φασκόμηλο ή ξερό λιγότερο σε δοσολογία
  • 1 τριμμένο καρότο (σοταρισμένο)
  • παρμεζάνα σε φλούδες
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ραβιόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Στραγγίζετε και τα αφήνετε δεν τα κρυώνετε με νερό. Σε ένα τηγάνι
βάζετε το βούτυρο να υγροποιηθεί χωρίς να κάψει. Ρίχνετε το
φασκόμηλο, ανακατεύετε και προσθέτετε τα ραβιόλια, τα ανακατεύετε
απαλά μέχρι να γυαλίσουν. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε την φωτιά και
ρίχνετε το τριμμένο καρότο και την παρμεζάνα. Αφήνετε για 5΄ και
σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Η σάλτσα φασκόμηλου
είναι μία κλασσική σάλτσα που οι Ιταλοί χρησιμοποιούν σε όλα τα
γεμιστά ζυμαρικά.

Top