ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ 

  • 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια, το ταχίνι, το
σκόρδο και συνεχίζετε το άλεσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι, το
λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύετε καλά μέχρι να γίνει το
μείγμα αφράτο. Το βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την
πάπρικα.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε
στην σκορδαλιά και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Top