ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια, το ταχίνι, το
σκόρδο και συνεχίζετε το άλεσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι, το
λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύετε καλά μέχρι να γίνει το
μείγμα αφράτο. Το βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την
πάπρικα.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε
στην σκορδαλιά και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού