ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 3 βανίλιες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ασβέστη

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε μεγάλα ροδάκινα, λίγο αγουρωπά. Αφαιρείτε την φλούδα
και τα κόβετε σε 6 κομμάτια. Διαλύετε τον ασβέστη σε 2lt νερό μέχρι
το ασβεστόνερο να πάρει την μορφή γαλακτώματος. Ρίχνετε τα ροδάκινα
και τα αφήνετε για 1 ώρα. Τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα αφήνετε να
στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα βάζετε την ζάχαρη με
το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει μέχρι να γίνει πυκνό σιρόπι.
Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε τα ροδάκινα
και ξαναβάζετε στη φωτιά. Βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει πολύ
καλά. Προσθέτετε την βανίλια και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να
πάρουν μια βράση ακόμη και αποσύρετε από την φωτιά. ¨Όταν κρυώσει
το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.

Top