ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες φρέσκο σολομό
  • 200 γρ. ντοματάκια
  • 1 ντομάτα  κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αποξηραμένο σχοινόπρασο
  • αποξηραμένο εστραγκόν
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ολόκληρη φλούδα από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε σε ένα πυρέξ τις φέτες σολομού τις αλατοπιπερώνετε
και πασπαλίζετε με τον άνηθο, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν (και
από τις δυο πλευρές). Στην συνέχεια προσθέτετε τα κομμένα
ντοματάκια, τις φέτες κολοκυθιού και πάνω-πάνω τοποθετείτε τις
ροδέλες τις ντομάτας για να μην αρπάξει ο σολομός. Αλατοπιπερώνετε
και τα λαχανικά και προσθέτετε τον χυμό λεμονιών και τον
φλοιό. Τοποθετείτε το πυρέξ στον φούρνο στους 210°C.
Μόλις δείτε ότι αρχίζει να βράζει το ζουμί του το χαμηλώνετε στους
190°C και ψήνετε συνολικά για 90΄. Αν δείτε ότι αρπάζει πολύ
από πάνω τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να το
προστατέψετε μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος του. Αν διαπιστώσετε
επίσης, ότι μένει δίχως υγρά προσθέτετε λίγο βραστό νερό από
τον βραστήρα, τόσο όσο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του.
Το φαγητό άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερο ζουμί στο
τέλος.

ΣΗΜ.: Στη συνταγή αυτή μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικά θέλετε (φασολάκια πράσινα προβρασμένα
για 5΄ ή φρέσκα σπαράγγια ή κάποιο άλλο  πράσινο
λαχανικό).

Top