ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια  ψιλοκ.
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκ.
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγ.
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 φλυτζ. νερό ή ζωμός από λαχανικά ζεστός

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το
κρεμμύδι, ανακατεύετε συχνά ώστε να μαλακώσει χωρίς να πάρει
χρώμα. Προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε ανακατεύοντας για
7΄. Λιώνετε στο μπλέντερ το σπανάκι προσθέτετε το ζωμό μέχρι
να έχετε ένα λείο πολτό. Βάζετε στην κατσαρόλα τον πολτό
σπανάκι ρίχνετε τον άνηθο και το υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύετε
και προσθέτετε το τυρί και το γιαούρτι. Δοκιμάζετε τη σούπα
και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να παραλείψετε το τυρί
αυξάνοντας το γιαούρτι ή να το αντικαταστήσετε με άλλο
τυρί. Σερβίρετε τη σούπα με κρουτόν ή καρύδια ψιλοκομμένα.

Top