ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ  

  • 1 φύλλο ζύμης μπριζέ
  • 1 κρεμμύδι σε μικρά καρέ
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο μικρά καρέ
  • 1 μελιτζάνα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά καρέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά καρέ
  • 2 ντομάτες  καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομ.
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομ.
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 250 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml χυμό ντομάτας
  • 1 σφηνάκι ούζο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγετε 1 φύλλο ζύμης μπριζέ και το στρώνετε σε μια ταρτιέρα
διαμέτρου 24εκ. αφού την έχετε βουτυρώσει πολύ καλά. Με ένα πιρούνι
τρυπάτε το φύλλο σε διάφορα σημεία. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη
και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.

ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά
για 6΄-7΄. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το θυμάρι και σβήνετε με το
χυμό ντομάτας. Αφήνετε να μαγειρευτεί για 10΄ το φαγητό μέχρι να
πιει τα υγρά του και να χυλώσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον
βασιλικό. Αφήνετε να κρυώσει το φαγητό και το στρώνετε πάνω στο
φύλλο ζύμης. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το σκόρδο, το
ούζο, αλατοπιπερώνετε και το απλώνετε πάνω από την γέμιση της
τάρτας. Στρώνετε την λιαστή ντομάτα και πασπαλίζετε με την φέτα και
την ρίγανη. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 1 ώρα.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
έτοιμο φύλλο για τάρτες.

Top