ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. σαβαγιάρ
- 500 γρ. Μασκαρπόνε
- 5 κρόκους αυγών
- 4 ασπράδια
- 2 βανίλιες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 σφηνάκια αμαρέτο
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 φλ. δυνατό καφέ εσπρέσσο ή 2 κ. στιγμιαίο καφέ
- 250 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις
βανίλιες καλά και προσθέτετε το Μασκαρπόνε. Χτυπάτε τα ασπράδια
μαρέγκα και τα ενώνετε σιγά-σιγά στο μείγμα των κρόκων. Σε ένα
κατσαρολάκι βράζετε το γάλα με τον καφέ. Το βάζετε σε ένα βαθύ
σκεύος και προσθέτετε το αμαρέτο και το κονιάκ. Βουτάτε τα σαβαγιάρ
για λίγο και τα τοποθετείτε σε ένα τετράγωνο ταψί, το ένα δίπλα στο
άλλο καλύπτοντας το ταψί. Απλώνετε την μισή κρέμα, τοποθετείτε τα
υπόλοιπα σαβαγιάρ και πάνω από αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το
γλυκό για 4 ώρες περίπου στο ψυγείο. Πριν το σερβίρετε κοσκινίζετε
με άγλυκο κακάο καλύπτετε με τριμμένη κουβερτούρα και πασπαλίζετε
με μερικούς κόκκους καφέ.