ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομ. χωρίς την φλούδα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψικολοκομ.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μερικές ίνες κρόκο Κοζάνης
  • 50 ml λευκό κρασί
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα πλατάρια και τα ροδίζετε από τις δύο πλευρές.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-
2΄. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί και προσθέτετε την
ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό. Διαλύετε τις ίνες του
κρόκου Κοζάνης σε ένα φλιτζάνι με χλιαρό νερό και το ρίχνετε στο
φαγητό. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει για
30΄- 35΄. Αν χρειάζετε προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Πασπαλίστε τον
μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, πουρέ, σπαγγέτι ή με ό,τι σας
αρέσει.

Top