ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΒΕΡΓΑΔΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό  βεργάδι ή βετούλι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή 250 γρ.χυμό συμπυκνωμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλ. τσ. χυλοπίτες
  • 3 ½ lt νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε το κρέας. Σε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε
το κρέας και όταν αρχίσει να βράζει, βγάζετε τον σκούρο αφρό
με ένα τρυπητό πολύ καλά. Αφήστε να βράσει για 30′- 35΄ ακόμα
και ρίχνετε τα λαχανικά. Βράζετε το κρέας και τα λαχανικά και
αλατίζετε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Συνεχίζετε το
μαγείρεμα για 45′-50′ μεχρι να μαλακώσει το κρέας. Σουρώστε σε
μια κατσαρόλα το ζωμό από το κρέας που βράσατε. Ρίχνετε μέσα
τον πελτέ, τις τριμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνετε
 χλιαρό νέρο, όταν πάρει βράση, προσθέστε τις
χυλοπίτες. Βράζετε για 15΄- 20΄μέχρι να
χυλώσουν. Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσουν

Top