Πλούσιος πολύ ο γαστρονομικός πολιτισμός της Ηπείρου, συμπληρώνει την πολιτιστική ταυτότητά της.Επηρεασμένος από την ιδιομορφία του εδάφους (βουνό-θάλασσα) το κλίμα,…
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η Θεσσαλία αποτελείται από έναν μωσαϊκό ανθρώπων και φυλών, που διατηρούν έως και σήμερα τις παραδόσεις…
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η γη των Λακεδαιμονίων είναι μία αποκάλυψη για κάθε ταξιδιώτη. Φυσικές ομορφιές και…
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τσιπούρες και κεφαλόπουλα, τεράστιες γαρίδες, χέλια και γλώσσες, λούφες και πρασίνια, αλλά και…
Νόστιμος, θρεπτικός, υγιεινός. Έχει κοκκώδη μορφή και γίνεται από σιτάλευρο ή και σπασμένο σιτάρι, πλιγούρι ή σιμιγδάλι, βράζεται σε γάλα,…
Στις αρχές του φθινοπώρου αρχίζει η συγκομιδή της κολοκύθας που με τις κατάλληλες συνθήκες – σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο…
ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα που παράγονται από το κάστανο με μοναδικές γεύσεις και πρωτότυπες ιδέες, που θα…