ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. αγκινάρες
  • 500 γρ. γαρίδες μέτριες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομ.
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
  • ½ φλ. άνηθο ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα μπολ τις γαρίδες με λίγο λάδι, το σκόρδο και το
ξύσμα λεμονιού και τις αφήνετε να μαριναριστούν. Ρίχνετε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα ξερά και φρέσκα
ψιλοκομμμένα κρεμμύδια για ένα λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και τις
αγκινάρες και σοτάρετε για 2΄-3΄ ακόμα. Αλατοπιπερώνετε,
πασπαλίζετε με τον μισό άνηθο και προσθέτετε το χυμό από 1 λεμόνι
και νερό ζεστό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά. Αφού πάρει μια
βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε ώσπου να
μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τις γαρίδες
και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βράζετε για άλλα 5΄, αποσύρετε
από την φωτιά και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο.

Top