AGNELLO PICCANTE (ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ) – ΙΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κομμένη μαντζουράνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1½  κουταλιά σούπας κάπαρη κομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα και τα ραντίζετε με το λάδι και
το σκόρδο. Τα σκεπάζετε και τα μαρινάρετε για 2 ώρες. Αδειάζετε την
μαρινάδα σε φαρδύ τηγάνι, προσθέτετε τα αρωματικά και την κάπαρη
και τα ζεσταίνετε. Βάζετε τα παϊδάκια και τα τηγανίζετε 5΄ από κάθε
πλευρά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τα
μαγειρεύετε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν.

Top