ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ (MARZIPAN)

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγών

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη όσο πιο λεπτά
μπορείτε. Ρίχνετε το υλικό σε ένα μπολ, προσθέτετε τα ασπράδια των
αυγών και ζυμώνετε με το χέρι. Διατηρείτε την αμυγδαλόπαστα
σκεπασμένη με μεμβράνη. Το marzipan είναι ένα υλικό που πλάθεται
εύκολα. Μπορείτε να το αρωματίσετε και να το χρωματίσετε.

ΣΗΜ.: Το γνωστό σε όλους μας marzipan,
σήμερα χρησιμοποιείται σε όλον τον κόσμο. Με αυτό πλάθουν
φρουτάκια, σχέδια και διάφορες φιγούρες ανθρώπων και ζώων. Η βάση
είναι το αμύγδαλο, η ζάχαρη άχνη και τα σπράδια. Υπάρχουν πολλοί
τρόποι που φτιάχνεται η αμυγδαλόπαστα. Ανάλογα με την ποσότητα
αμυγδάλου αλλάζει η υφή αλλά και η χρήση τους. Επινοήθηκε από έναν
αρτοποιό – ζαχαροπλάστη το 1806 στο Lubeck της Γερμανίας.

Top