ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2-2½ κιλά αρνί

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι

  • 8 σκελίδες σκόρδο

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε
με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνετε και με ένα μαχαίρι κάνετε
σχισμές σε διάφορα σημεία του, τις οποίες γεμίζετε με τις σκελίδες
σκόρδου. Αλείφετε το κρέας με το ελαιόλαδο και το βάζετε σε ένα
βαθύ ταψί με 2 φλιτζάνια νερό. Το σκεπάζετε με λαδόκολλα και
αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC για 1 ώρα. Γυρίζετε το
αρνί. Προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο
για άλλη 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε το
αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα. Ρίχνετε το κριθαράκι, το βούτυρο,
το χυμό λεμονιού, την κανέλα και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Ανακατεύετε ελαφρά και ψήνετε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους
180οC για 15΄-20΄ περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μην έχει το φαγητό υγρά.
Σερβίρετε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι
τριμμένο.

Top