ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤA

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις ντομάτες από τη φλούδα και τις τρίβετε σε ένα
μπολ. Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε
τις ντομάτες, τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 2΄-3΄ και αφήνετε να
βράσει για 8΄-10΄. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε τη θερμοκρασία, σιγομαγειρεύετε για
15΄-20΄. Ρίχνετε τη ρίγανη, τα αυγά (σφιχτά ή μελάτα, όπως σας
αρέσουν) τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για
5΄-6΄σκεπασμένα με καπάκι. Αποσύρετε τη τηγάνι από τη φωτιά και
σερβίρετε  με τηγανιτές πατάτες και τυρί φέτα.

Top