BASTILLA (ΜΠΑΣΤΙΓΙΑ) – ΜΑΡΟΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1½ φλ. ρύζι βρασμένο
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ φλ. μαϊντανό
  • ¼ φλ. δυόσμο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1-2 γαρύφαλλα ή κύμινο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι κόκκινο
  • 1 φλ. αμύγδαλα κομμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ρύζι. Στη συνέχεια, βράζετε σε κατσαρόλα το
κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και 3
φλιτζάνια νερό για 45΄ μέχρι να μείνει το ¼ του αρχικού υγρού.
Αφαιρείτε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μέτριους κύβους. Χτυπάτε τα
αυγά και το λεμόνι και σιγά-σιγά τα προσθέτετε στο υγρό,
ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, τα
αμύγδαλα και 2 κ.σ. ζάχαρη. Όταν δέσουν τα υλικά της γέμισης
βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε μέσα 1 φύλλο (με τις άκρες του να
εξέχουν) και το βουτυρώνετε. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Απλώνετε τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα.
Σφραγίζετε τις άκρες των φύλλων για να κλείσει η πίτα και την
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30΄.
Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.

ΣΗΜ.: Κλασική πίτα από τη Μαροκινή κουζίνα
με πολλές συνταγές  ακόμη και σταφίδες ή αποξηραμένα
φρούτα.

Top