ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΑΔΙΟΥ

ΥΛΙΚA

  • 1 κιλό (περίπου) αλεύρι
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι & λεμόνι
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 1 φλιτζ. σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ,
τα κανελλογαρίφαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού – λεμονιού. Σε ένα μπολ
χτυπάτε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη. Ρίχνετε το κονιάκ και τον χυμό
πορτοκαλιού στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνετε σιγά-σιγά το
αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνετε σε
λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και τα
πλάθετε δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα. Τα τοποθετείτε στις
λαμαρίνες και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε για 12΄ περίπου
μέχρι να ροδίσουν.

 

ΣΗΜ.: Πασπαλίζετε ακόμη τα μπισκότα με
κομμάτια σοκολάτας ή με άχαρη ή με ξηρούς καρπούς.

Top