ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2-3 αυγά
  • 100 γρ. αλλαντικά
  • 1-2 ντομάτες
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 2 κ.σ. ξύδι από άσπρο κρασί
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το μπρόκολο, αφαιρείτε το κοτσάνι του
και το κόβετε σε μικρά μπουκέτα. Το μαγειρεύετε στον ατμό για 5΄
περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει τελείως. Πλένετε τις
ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε μικρούς
κύβους. Βάζετε το σουσάμι σ’ένα ταψάκι και το καβουρδίζετε ελαφρά
σε μέτριο φούρνο. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα. Τοποθετείτε το
μπρόκολο σε πιάτο σερβιρίσματος ή σε σαλατιέρα και το περιχύνετε με
τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει στο μπολ. Γαρνίρετε το πιάτο
γύρω-γύρω με την ντομάτα. Τρίβετε τα αυγά.Κόβετε τα αλλαντικά
ζουλιέν και ρίχνετε πάνω στο μπρόκολο. Προσθέτετε τα αυγά, αλατι
και πιπέρι και βάζετε στο ψυγείο.

Top