CΗIPS ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • αλάτι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε την κολοκύθα, την καθαρίζετε από τη
φλούδα και κόβετε σε μικρές λεπτές φέτες. Αλευρώνετε τις φέτες με
λίγο αλεύρι και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι όπως τα πατατάκια.
Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι τραγανές. Τις
αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Αλατίζετε.

ΣΗΜ.: Αν έχετε μαντολίνο,
κόψτε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή μαζί με το αλεύρι για να πάρουν άλλη γεύση
τα τσιπς. Διαφορετικά αφού τα τηγανίσετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε
εκτός από το αλάτι και με ρίγανη, θυμάρι ή μαντζουράνα.
λος,
μπορείτε να προσθέσετε στο βαζάκι και μπούκοβο ή κόκκους
πιπεριού.

Top