CASSATELLE ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα

φιστίκι, μέλι, κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε, ζυμώστε όλα τα υλικά για την ζύμη.
Κάντε μια μπάλα και τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο
για 1 ώρα. Ανακατέψτε το ανθότυρο, την ζάχαρη και την σοκολάτα
ψιλοκομμένη. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο και κόψτε τη κυκλικά με ένα
τσέρκι ή το χείλος ενός ποτηριού. Βάζετε 1 κ.σ. μείγμα και κλείνετε
δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ή τα
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄
μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα περιχύνετε με μέλι, κανέλλα και άχνη
ζάχαρη.

Top