ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
φιστίκι, μέλι, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε, ζυμώστε όλα τα υλικά για την ζύμη.
Κάντε μια μπάλα και τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο
για 1 ώρα. Ανακατέψτε το ανθότυρο, την ζάχαρη και την σοκολάτα
ψιλοκομμένη. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο και κόψτε τη κυκλικά με ένα
τσέρκι ή το χείλος ενός ποτηριού. Βάζετε 1 κ.σ. μείγμα και κλείνετε
δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ή τα
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄
μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα περιχύνετε με μέλι, κανέλλα και άχνη
ζάχαρη.