ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • ¾ της κούπας αμύγδαλα

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 λεμόνι, τη φλούδα
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε τα αμύγδαλα σε καυτό νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα
στεγνώνετε. Στη συνέχεια τα κόβετε στη μέση, κατά μήκος. Βάζετε σε
κατσαρολίτσα τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και τα
βράζετε για 5΄-8΄. Στο μεταξύ βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι να
κάψει πάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη
φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια για αρκετή ώρα, μέχρι να
καβουρδιστεί το σιμιγδάλι. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζετε
μαζί με το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10΄ ακόμα.
Όταν αρχίσει να σκουραίνει το σιμιγδάλι, σβήνετε τη φωτιά και
ρίχνετε το ζεστό σιρόπι. Χωρίς να ανακατέψετε, βάζετε πάνω στην
κατσαρόλα μια καθαρή πετσέτα, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και την
απομακρύνεται από τη φωτιά. Μετά από 10΄, όταν το σιρόπι θα έχει
απορροφηθεί εντελώς μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα ή σε ατομικά
φορμάκια. Την αφήνετε να μισο-κρυώσει και αναποδογυρίζετε τη φόρμα
ή τα φορμάκια σε πιατέλα ή  σε ατομικά πιάτα, αντίστοιχα.

Top