CHEESE CAKE

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. digestive ή μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ΚΡΕΜΑ

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε τα μπισκότα στο multi, βάζετε σε ένα μπωλ μαζί με το
λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να γεμίσουν υγρασία τα
μπισκότα. Τοποθετείτε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι διαμέτρου 20
εκ. πιέζοντας πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10΄-12΄. Αφήνετε
την βάση να κρυώσει τελείως.

 

ΚΡΕΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ το  τυρί, την ζάχαρη το χυμό λεμονιού και
προσθέτετε την κρέμα συνεχίζοντας σε χαμηλή ταχύτητα το χτύπημα
μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά δίνοντας ένα αφράτο μείγμα. Απλώνετε
την κρέμα ομοιόμορφα με σπάτουλα στο κρύο μείγμα μπισκότων και
βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Απλώνετε την μαρμελάδα φράουλας πάνω στην κρέμα και βάζετε στο
ψυγείο και ξεφορμάρετε το γλυκό λίγο πριν το σερβίρετε.

Top