CHILI CHOCOLATE COOΚΙΕS

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλ. αλεύρι
  • ⅓ φλ. ξερές σταφίδες
  • 2 κουταλιές λικέρ Καλούα (Καφέ)
  • 60 γρ.γλυκόπικρη κουβερτούρα
  • 120 γρ.άγλυκη κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ φλ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν
  • ⅛ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ⅛ κ. γ. καγιέν (καυτερό πιπέρι)
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλ. μαύρης σοκολάτας τσιπς
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λικέρ με τις σταφίδες σε απαλή φωτιά
μέχρι να κάνει το λικέρ φουσκάλες, οπότε σβήνετε την φωτιά και το
αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τις σοκολάτες και
το βούτυρο και κάνετε μπεν-μαρί με άλλη κατσαρόλα με νεράκι πάνω
από απαλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσουν και να
ενωθούν τα υλικά, μόλις αυτό γίνει τα αποσύρετε από την φωτιά.
Ενώστε το αλεύρι με το αλάτι, πιπέρια κανέλα μπέικιν και ανακατέψτε
στην μεσαία ταχύτητα, και αφήστε το στην άκρη. Με σύρμα ή το μίξερ
χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά να γίνει ένα απαλό μείγμα για 5΄.
Προσθέστε το μείγμα της βανίλια και της σοκολάτας και ενώστε τα
καλά. Κατόπιν προσθέστε και το μείγμα του αλευριού και του λικέρ
και της σταφίδας, να γίνει τελικά ένα μείγμα για μπισκότο.
Τοποθετήστε τα με στρογγυλές κουταλιές επάνω σε επιφάνεια
σιλικόνης, (η σε λαδόκολλα) και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο
για 10΄-12΄ μέχρι να ροδίσουν από επάνω και να φουσκώσουν ελαφρά.
Ξεφουρνίστε και αφήστε τα όπως είναι να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε
σε πιατέλα.

Top