ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 4-5 πιπεριές (κόκκινες & πράσινες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 λιαστές ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το χοιρινό και το αφήνετε να στραγγίξει. Σε μία κατσαρόλα
βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρέας. Το σοτάρετε
ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε
το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2΄-3΄. Σβήνετε το κρέας με το
κρασί. Βάζετε το φαγητό σας σε ταψί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά
και  ποτήρι νερό. Ψήνετε στους 180°C για 1½  ώρα περίπου.
Αν χρειαστεί στο ψήσιμο, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό.

Top