ΥΛΙΚΑ
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
- 150 γρ. λάπαθα ή σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το μαρούλι, τα λάπαθα και το σπανάκι με μπόλικο νερό και τα
στραγγίζετε. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και το κρασί με
αλάτι και μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τα χορταρικά και τις πατάτες.
Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30-40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε
από τη φωτιά και πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με
ράβδο μπλέντερ. Αδειάζετε σε σουπιέρα. Ρίχνετε το κρεμμυδάκι,
πασπαλίζετε με πιπέρι και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε και
σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.