ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου 
  • 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 10 βολβούς
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι και το αφήνετε να βράσει σε
χαμηλή φωτιά με τα υγρά του για 40΄-50΄ περίπου. Βγάζετε το χταπόδι
από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Περνάτε το ζωμό
από την σίτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σε
μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρετε μέχρι να
μαλακώσουν. Τα σβήνετε με κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να
εξατμιστεί. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και αφήνετε να
σιγοβράσει για 10΄. Προσθέτετε το χταπόδι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε
τη ρίγανη και αφήνετε να βράσουν για 2΄-3΄ ακόμα. Αποσύρετε από τη
φωτιά, αφήνετε για 5΄ και σερβίρετε.

Top