ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1-1½ κιλό χταπόδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 σπόρια μπαχάρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το χταπόδι, το βάζετε σε κατσαρόλα και το
σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 60΄ να βγάλει τους χυμούς
του. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ζωμό του
χταποδιού και ελάχιστο αλάτι. Τα χτυπάτε με ένα σύρμα. Σε ένα ταψί
βάζετε μια λαδόκολλα, στο κέντρο της τοποθετείτε το χταπόδι και το
περιχύνετε με την σάλτσα του. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι.
Τυλίγετε σε πακέτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC (αντιστάσεις) για 50΄-60΄.

Top