ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1-2 κιλά χταπόδι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό ξίδι
  • 2-4 μπαχάρια (κόκκοι)
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 4-6 πιπέρια (κόκκοι)
  • ελάχιστο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι, το βάζετε ολόκληρο σε μία
κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Αφαιρείτε το χταπόδι με μια τρυπητή και το κόβετε. Βάζετε το
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσατε το χταπόδι να ζεσταθεί ελαφρά.
Ρίχνετε το χταπόδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον
ντοματοπελτέ. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το νερό. Χαμηλώστε τη
θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 25΄-30΄. Προσθέστε το ξίδι και
συνεχίστε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Top