ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΒΟΛΒΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. σπανάκι
  • 10 βολβούς τουρσί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ξίδι λευκό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι, με το ξίδι, τα φύλλα δάφνης και
σε χαμηλή φωτιά το σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα. περίπου μέχρι να
μαλακώσει. Όταν μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και το
κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τους βολβούς, το
σκόρδο, το χταπόδι σοτάρετε για 2΄-3΄ μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε το σπανάκι αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει το
σπανάκι και να δέσουν τα υλικά.

Top