CREMA CATALANA (Κρέμα καταλάνα) ΙΣΠΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt γάλα
  • 1 φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλούδα από 1 λεμόνι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το καραμέλωμα του κάθε μπολ

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τις φλούδες εσπεριδοειδών και
την κανέλα  και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ
βάζετε τους κρόκους, την ζάχαρη και το κορν φλάουερ και κτυπάτε
γρήγορα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μόλις πάρει βράση το
γάλα αποσύρετε και με γρήγορες κινήσεις πάντα ανακατεύετε με σύρμα
το γάλα, ρίχνετε τα αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την
κρέμα στην φωτιά. Αφήνετε λίγα λεπτά να δέσει ελαφρά. Σουρώνετε την
κρέμα και την μοιράζετε σε οκτώ μπολ, Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι
το σερβίρισμα. Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε 1 κ.σ. άχνη το κάθε
μπολ και βάζετε στο φούρνο σε καυτό γκριλ 1΄-2΄ να καραμελώσει, εάν
δεν έχετε φλόγιστρο.

Top