CRÈME BROULΕΕ ( Κρεμ μπριλέ ) ΓΑΛΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες ή ένα κλωναράκι
  • 4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε στην φωτιά την κρέμα με το γάλα και τις βανίλιες ή το
κλωναράκι σχισμένο κάθετα έτσι ώστε οι κόκκοι του να πέσουν στο
μείγμα. Σε μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη
χτυπώντας με ένα σύρμα. Ρίχνετε μέσα σ’αυτούς το ζεστό μείγμα
κρέμας λίγο-λίγο, ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζετε οκτώ ατομικά πυρίμαχα μπολ ή σε ένα μεγάλο, τα τοποθετείτε
σε ταψί με νερό και ψήνετε για 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC. Αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με μαύρη
ζάχαρη. Λίγο πριν το σερβίρισμα καίτε με φλόγιστρο ή βάζετε τα
μπολάκια στο φούρνο στην πιο ψηλή σχάρα και σε καυτό γκριλ για
4΄-5΄ μέχρι να καεί η ζάχαρη και να δημιουργηθεί χρυσαφένια
κρούσμα.

ΣΗΜ.: CRÈME
BROULΕΕ 
    Το όνομά
της σημαίνει καμένη κρέμα. Πρωτοδημοσιεύτηκε η συνταγή της το 1961
σε βιβλίο μαγειρικής, του Γάλλου σεφ Francois Macsialot του οποίου
αποτελεί δημιούργημα.

Top