CURRY MADRAS – ΙΝΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μοσχάρι
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1½ κουταλιά της σούπας κάρυ
  • ⅓ φλ.  λευκό κρασί ξηρό
  • ζωμό κρέατος (διαλυμένο σε ένα φλ.
    ζεστό νερό)
  • 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ.
    νερό
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο
και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε  καλά το κρέας από  όλες τις
μεριές μαζί με το σκόρδο για 10΄-15΄. Προσθέτετε το κρασί και το
αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ 2΄-3΄. Ρίχνετε
το κάρυ και το ζωμό αλατίζετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και
αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει για 1½ ώρα Λίγο πριν το τέλος
ρίχνετε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε 2΄-3΄ μέχρι
να πήξει ελαφρώς και να γυαλίσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό
συνοδεία με ένα ρύζι μπασμάτι.

Top