ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 6-7 κολοκύθια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3-4 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε
στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο
σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου τα πιέζετε με τα χέρια σας να βγάλουν
τα υγρά τους. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα καρότα, το
κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μυρώνια. Ρίχνετε τα
τυριά, το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι (λόγω τυριών)
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά να
ενωθούν. Αλείφετε ένα ταψί 30x30εκ. με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με
λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα και
στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. πασπαλίζετε με σουσάμι
και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
για 50΄ περίπου. Αφήνετε την πίτα για 10΄-15΄ και σερβίρετε.

Top