FALAFEL (ΦΑΛΑΦΕΛ) – ΛΙΒΑΝΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα στο νερό να μουσκέψουν.
Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα βάζετε στο μπλέντερ με το κρεμμύδι,
το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαϊντανό, το
αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα
μπολ και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αλευρώνετε τα χέρια
σας και πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες. Πλάθετε το μείγμα σε 12
κεφτέδες. Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο 2΄-3΄ από την κάθε μεριά.
Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι τα τοποθετείτε σε απορροφητικό
χαρτί.

Λιβανέζικη κουζίνα,  Λιβανέζικες συνταγές

Top