ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1½ κιλό κότσι χοιρινό
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια σέλινο
  • 2-3 καρότα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγα φυλλαράκια θυμάρι για γαρνίρισμα
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας. Όταν
ροδίσει, το μεταφέρετε σε γάστρα μαζί με τα λαχανικά και τα
μυρωδικά. Ρίχνετε τα φασόλια χάντρες και 1lt νερό. Κλείνετε τη
γάστρα και σιγοψήνετε στους 160οC, για περίπου 2 ώρες.
Ανοίγετε τη γάστρα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και
συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 20΄. Σερβίρετε το φαγητό σε
πιατέλα, πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

ΣΗΜ.: Ελέγχετε αν χρειάζεται νερό κατά το
μαγείρεμα και προσθέστε ζεστό πάντα.

Top