ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι στα τέσσερα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ. ή 1κρεμμύδι ξερό
  • άνηθο ή μαϊντανό
  • αλάτι  – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε την φάβα και την στραγγίζετε. Την βάζετε σε μια
κατσαρόλα με μπόλικο νερό να πάρει μία βράση. Την σουρώνετε και την
ξεπλένετε. Την βάζετε στην κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό και το
κρεμμύδι.’Οταν έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Αφήνετε να βράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα
ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε
λίγο πριν γίνει η φάβα. Είναι έτοιμη όταν έχει απορροφήσει όλο το
νερό, περίπου 50′-60′. Μόλις γίνει περνάτε την φάβα από το multi,
προσθέτετε το ελαιόλαδο,  ο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά. Γαρνίρετε με
φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρετε.

Top