FONDUE CHEESE (ΦΟΝΤΥ ΤΥΡΙΩΝ)

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. έμμενταλ
  • 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα ή γκούντα
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρακί ή τσίπουρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. ψωμί σε κυβάκια 2×2εκ. φρυγανισμένα στο γκριλ
  • μοσχοκάρυδο
  • λευκό πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά στην εστία της κουζίνας,
ρίχνετε μέσα τα δύο τυριά σε λεπτές φέτες ή τριμμένα, προσθέτετε το
κρασί, το χυμό λεμονιού και μέσα διαλυμένο το κορν φλάουρ και
ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τη
ρακί ή το τσίπουρο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύετε.
Σπάτε με τα χέρια την σκελίδα του σκόρδου και την τρίβετε στα
τοιχώματα του σκεύους για φοντύ να αφήσει το άρωμά του. Ρίχνετε
μέσα το μείγμα των τυριών και σερβίρετε αμέσως με τα ψωμάκια και
διατηρώντας το ζεστό με αναμμένο το καμινέτο.

Top