FRENCH TOAST

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γαλλική μπαγκέτα μπαγιάτικη ή ψωμί του τοστ
  • 300 ml. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • για το τηγάνισμα αραβοσιτέλαιο
  • για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα του
λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου
30΄ και αποσύρετε από την φωτιά. Κόβετε την μπαγκέτα σε μετρίου
πάχους φέτες. Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα κρασιού
να ποτίσει καλά η κάθε φέτα. Χτυπάτε καλά, τα αυγά και το γάλα σε
ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει.
Βουτάτε τις φέτες μέσα στο μείγμα αυγών και τηγανίζετε μέχρι να
πάρουν χρυσό χρώμα. Πασπαλίζετε τις φέτες με άχνη ζάχαρη και
κανέλα.

ΣΗΜ.: Τα γνωστά French toast, στην
νοστιμότερη εκδοχή τους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα γαλλικά

«μεθυσμένα» τοστ. Μία λιχουδιά για τα γιορτινά χειμωνιάτικα
πρωϊνά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό κόκκινο κρασί. Μη
ακουμπήσετε τις τηγανισμένες φέτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί γιατί
θα σας κολλήσουν. Στην συνταγή ταιριάζει και το πορτοκάλι, η
βανίλια αλλά και το μέλι για σερβίρισμα!

Top