ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό τα φυλλαράκια
  • 1-1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο. Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας και
το εντεράκι τους. Τις βράζετε σε μπόλικο νερό για 5΄ αν είναι
φρέσκες, ενώ αν είναι κατεψυγμένες για 2΄. Τις σουρώνετε και
κρατάτε το ζωμό. Βάζετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το
σκόρδο. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το κρασί και βράζετε για
8΄-10΄ περίπου. Μεταφέρετε τη γάστρα σε πυρίμαχο σκεύος
προσθέτοντας το ζωμό από τις γαρίδες και όταν πάρει βράση
προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε. Ψήνετε για 20΄ περίπου. Αν
χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και 5΄ πριν το τέλος
προσθέτετε τις γαρίδες. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο ενώ έχει
ακόμα λίγα υγρά το ζυμαρικό θα τα τραβήξει. Σερβίρετε ζεστό.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό ή ρίγανη.

ΣΗΜ.: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε
φέτα θρυμματισμένη ή τριμμένη λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το
φούρνο.

Top